Hitta rätt polerduk för din provberedning

Om du sysslar med provberedning så är det inte fel att ha rätt sorts polerduk. Det finns idag ett företag som erbjuder bra polerdukar för metaller och andra material. Akasel utvecklar och tillverkar sina polerdukar vid sina anläggningar i Danmark, vilket garanterar enhetlighet och hög kvalitet för varje polerduk. Denna nära kontroll över tillverkningsprocessen gör det också möjligt för dem att erbjuda valfri storlek eller diameter på deras självhäftande polerdukar, upp till 1250 mm på begäran.

Två varianter av polerdukar från Akasel

Akasels polerdukar finns i två olika versioner: självhäftande polerdukar (Aka-) och polerdukar för användning på ett magnetiskt stödsystem (Mag-). Båda varianterna har flera fördelar som gör dem till ett pålitligt val för provberedning. De självhäftande Aka-polerdukarna är utrustade med ett vatten-, etanol- och oljebeständigt polymerbarriärskikt laminerat till tygfibern. Detta skyddar tygstrukturen från slitage och säkerställer att diamanterna hålls i god kontakt med provytan för snabb beredning till en minimal kostnad. Dessutom har limmet på dessa polerdukar låg vidhäftningsförmåga, vilket gör det enkelt att ta bort polerduken utan att lämna några rester på prepareringsskivan.

Polerdukarna av Mag-typ för användning på magnetiska stödskivor är identiska med de självhäftande dukarna, men de är laminerade på stålskivor. Dessa stålskivor är utrustade med tre flikar för enkel borttagning.

Akasels breda sortiment av polerdukar omfattar finslipning, diamantpolering, slutlig diamantpolering och oxidpolering. Dessa polerdukar ger enastående resultat på alla material, inklusive metaller. Oavsett vilket material du arbetar med, kan du vara säker på att hitta rätt polerduk för din provberedning i Akasels sortiment.

Rengöra eller köpa ny polerduk?

Om du märker av att det är repor eller annat, med din polerduk, så kan det vara så att duken i sig har förorenats. Det kan vara främmande partiklar eller slipmedel. Om det är mycket fina kornstorlekar, så kan det vara svårt att göra rent, och då är det bäst att köpa ny. Är det däremot grövre kornstorlekar så kan det gå bra att göra rent den och sedan använda igen.