Vad är en analysvåg?

Analytiska vågar är en extremt exakt laboratorievåg skapad för att exakt mäta ett föremåls massa. Med en läsbarhet på upp till 0,00001 gram (0,01 mg) används analytiska vågar ofta i laboratorier. Att tillhandahålla en sådan noggrann mätning innebär att vågen är mycket känslig. Analytiska vågar är därför ofta utformade med dragsköldar för att ge skydd mot yttre miljöer som luftflöden och damm som kan påverka precisionen. Vi berättar mer om analysvågar i denna artikel.

Mycket pålitlig noggrannhetsnivå

En analysvåg är mycket lätt att använda, praktisk, effektiv och det tar inte lång tid att mäta ett föremåls massa. Klicka här för att se mer. Med en lättanvänd meny kommer du att bli bekant inom några sekunder kring funktionaliteten så att du kan utnyttja dess fulla potential. En analysvåg är effektiv. Genom att använda de inbyggda beröringsfria IR-sensorerna kan du utföra vägningsuppgifter mycket enklare. Dessutom minskar det risken för kontaminering genom att röra vid instrumentet. Tack vare lastcellen och den senaste signalbehandlingen visas vägningsresultaten otroligt snabbt och visualiseras utan nyutvecklat stabilitetsindikeringssystem.

Stor försiktighet

Vid användning av en analytisk våg måste stor försiktighet iakttas. Analytiska vågar är utformade för att identifiera extremt lätta steg och bör användas i ett rum där det är lite eller inga störningar vad gäller atmosfär och gångtrafik. Saker som rörelser, temperaturförändringar och vindar kan förvränga resultaten. Antivibrationsbord och mattor säkerställer fullständig noggrannhet. Kontrollera att din våg uppfyller alla industristandarder, inklusive FDA, CFR, etc. Denna information finns tillgänglig i manualen. Se till att kalibrering har utförts och lär dig själv om kalibreringsproceduren för att gå vidare på bästa sätt.

Hitta ett säkert ställe att placera din analysvåg och koppla in den. Ge vågen tid för den att nå driftstemperatur och gå igenom interna kontroller tills displayen visar noll vikt. När du är klar att använda, öppna och placera ditt ämne. Efter användning, som kan ha rubbat balansen, rengör instrumentet försiktigt.